A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara idén is megrendezte szokásos Egyetemfoglaló versenyét.

 

 

A Jubileumi tizedik alkalmat a pandémia miatt csak online formában lehetett megvalósítani – az érdeklődés így is jelentős volt: Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Sárvár és Sopron középiskolásai mérkőztek meg egymással, összesen 18 csoportban.

Az idei vetélkedő témája a turizmus volt – népszerűsítve ezzel a Kar turizmus képzéseit is. A csapatoknak előfeladatként a Fertő térség turisztikai jellegével, látványosságaival kellett megismerkedni, a szerzett ismereteket pedig fel tudták használni a játék során, amikor is egy saját szállodát kellett felépíteniük és üzemeltetniük. A kreatív versenyzők ötletesebbnél ötletesebb szállodaneveket, logókat és szlogeneket találtak ki, mint például: „Ha van kívánság, kell neked a környezetbarát kiváltság”, vagy „Csatlakozz a zöld oldalhoz!”. Ezen felül jobbnál jobb szállodai ajánlatcsomagokat állítottak össze, „1 napos túra, a legjobb kúra!”, „Ha vágyaidra hallgatsz, ide ballagsz!” , illetve „Vegán világ” és „Klimax-Relax” címmel. A programok olyan kikapcsolódásokat kínáltak, mint a sétahajózás, vegán ételkóstoló, Fertő kiskör biciklitúra és piknik a Fertő tó partján. Az utolsó feladatban Esterházy Iphigénia Mária Lujza esküvőjét kellett a versenyzőknek különös alapossággal megrendezniük. Ebben a projektben egy árajánlat készítése volt a feladat, a hercegnő preferenciáinak figyelembe vételével. A díszítéstől a zeneszolgáltatásig bezárólag személyes és részletes instrukciókat kaptak a játékosok.

A feladatokban gyűjtött kékfrank alapján az alábbi végeredmény alakult ki a csapatok között:
1. helyezett: Báthory Girls; Zalaegerszegi SZC Báthory István Technikum (6299 Kékfrank)
2. helyezett: Fáy 10A; Fáy András Kéttannyelvű Közgazdasági Technikum (6124 Kékfrank)
3. helyezett: Kalandorok; Eötvös József Evangélikus Gimnázium (6115 Kékfrank)

Az Egyetemfoglaló vetélkedőn természetesen nem csak a helyezett csapatok nyerhettek értékes ajándékokat. Nagyon köszönjük Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatását, hiszen így minden résztvevő értékes jutalommal gazdagodott a nap folyamán.

A verseny az online formátum ellenére lendületesen, jó hangulatban zajlott, és az eddigi visszajelzések alapján a résztvevők élvezték a térséggel és a turizmussal való közelebbi ismerkedést.

Reméljük, hogy minél többjüket viszontlátjuk majd a január 18-i nyílt napunkon és hallgatóink körében!

 

A képek megtekintése >>>