A 2021-es Országos Tudományos Diákköri Konferencia magas színvonalú megszervezését díjazták.

 

Január 12-én került sor Budapesten a Kiváló TDK Szervezői Díjak átadására. A díjat a felsőoktatási intézményekben és azok karain folyó tudományos diákköri tevékenységet szervező munkatársak elismerésére alapította 2013-ban az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT). A TDK Szervezői Díjat azok az intézményi/kari TDT-elnökök, -titkárok, -felelősök és -koordinátorok nyerhetik el, akik helyi és/vagy országos szinten kimagasló színvonalú szervezői munkát végeznek. A díjakat prof. dr. Szendrő Péter, az OTDT örökös elnöke, valamint dr. Szabó István a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese adta át.

A díjátadó eseményen Kiváló TDK Szervezői Díjban részesültek a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának oktatói, dr. Hoschek Mónika egyetemi docens és dr. Koloszár László egyetemi docens, a 2021-es Országos Tudományos Diákköri Konferencia – Közgazdaságtudományi Szekció főszervezői feladatainak magas színvonalú ellátásáért, valamint a felsőoktatási diáktudományos tevékenységet segítő, példamutató helyi és országos munkájukért.

Szívből gratulálunk oktatóinknak az elismeréshez és a színvonalas szervezői munkájukhoz!

 

Előzmény:

2021. április 22–24. között Karunk adott otthont a hazai felsőoktatás egyik legrangosabb eseményének, a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának, melyre a Kárpát-medence 31 felsőoktatási intézményéből, összesen 48 karról érkeztek nevezések. A konferencia két napján mintegy 600 közgazdászhallgató tudományos munkája mutatkozott be 50 szakmai tagozatban, 220 zsűritag közreműködésével. A rendezvényt a pandémia miatt online rendezte a Lámfalussy Kar, mely nagy és komplex feladat elé állította a szervezőket.