A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával indította el a Területi Innovációs Platformokat (TIP) bemutató országos programsorozatát, melynek következő állomásaként a Soproni Egyetemen keresztül Sopron térsége is részévé válik a megújuló hazai innovációs ökoszisztémának.

Az kapcsolódás célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.


A térség jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a szereplők – szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek – kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek, az intelligens szakosodási stratégia mentén fokozva egy-egy térség innovációs képességét. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ezért – az egyetemi központokra építve és a térségi innovációs környezet meghatározó szereplőinek legfőbb erősségeire koncentrálva – olyan új találkozási pontokat kíván létrehozni a Területi Innovációs Platformok programsorozat keretében, amely új szemlélettel segíti elő az információáramlást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést.


A rendezvénysorozat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai szerepvállalásával valósul meg.


Az országos programsorozat a szereplők együttműködése érdekében egy-egy térség legfontosabb innovációs szereplőit – egyetemeket, kutatóintézeteket, nagyvállalatokat, kkv-kat, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, országos kamarai hálózatokat – kívánja megszólítani a lehető legszélesebb körben.


Miért érdemes csatlakoznia?

 

  • Megismerheti a legfrissebb KFI szakpolitikai irányokat.

  • Részletes információkhoz juthat az aktuális hazai- és nemzetközi innovációs pályázatokról és forrásokról.

  • Közvetlenül hozzáférhet az egyetemi kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásokhoz és szolgáltatásokhoz.

  • Aktív részese lehet partnerségi tevékenységünknek.

 

Alapító Nyilatkozat
Letölthető csatlakozási nyilatkozat - Soproni Egyetem

 

 

Kapcsolat

Reményi Andrea

Innovációs és üzletfejlesztési menedzser

remenyi.andrea@uni-sopron.hu